EK 2020 | ÅSARNA SWEDEN

De wedstrijd werd gehouden in het Lugnet Ski Stadium, de nationale arena van Zweden voor nordic skiën. Lugnet is een van Europa's grootste arena's voor sport en buitenleven. 
 

We kunnen terug kijken op een mooi en succesvol EK. Succesvol op meerdere fronten; voor de 'ouwe rotten' in het vak Stefan en Mariet met hun gouden en zilveren plak. En voor Roderick met een top prestatie van zijn husky's tussen de hounds. Succesvol voor op en top sportvrouw Cindy die brons pakt terwijl ze nog helemaal niet op de slee gestaan had dit seizoen. Maar zeker ook succesvol voor de "nieuwe lichting", Jessica, Ard en Anita. Deze nieuwkomers hebben laten zien waar het om draait in de sport, het plezier maken en genieten met je honden, en ondertussen een rugzak vullen met een bak mooie ervaringen en kennis om zichzelf te gaan verbeteren en evenaren in het komende seizoen, want... geheid dat we meer van hun gaan horen!

 

Enig minpuntje dit weekend; de huldiging van Stefan werd begeleid met een zeer bijzonder volkslied. Het klonk best gezellig, maar het was geen Wilhelmus. Later bleek dat het het volkslied van de Nederlandse Antillen was. Ach,... vorig jaar hing de Nederlandse vlag nog op zijn kop tijdens de huldiging van Stefan en Roderick, laten we het er maar op houden dat we een lekker eigenwijs volkje zijn!

TEAM NL op de foto van links naar rechs Mariet Joosten, Ilse Donker, Niels Havenaar, Ard van Dijk, Cindy Pool, Anita Steijn, Roderick Glastra, Jessica Gommers, Bainca Koolen.

De deelnemers vanuit onze leden EK 2020 Åsarna, Sweden.

9de plaats EK 2020 IFSS

1ste plaats EK 2020 IFSS

ek 20020

7de plaats EK 2020 IFSS

2de plaats EK 2020 IFSS

3de plaats EK 2020 IFSS

23de plaats EK 2020 IFSS

ek 20020

19de plaats EK 2020 IFSS