SSC-NL | WEDSTRIJDEN

De SSC-NL (sledehondensport club Nederland) is een landelijk opererende organisatie op het gebied van sledehondensport. Opererend onder de vlag van de IFSS (onderdeel van Sportaccord en Olympisch Chanel)

Een weekend per jaar hebben wij een wedstrijd in Knegsel (Eindhoven) en die is altijd in het laatste weekend van oktober. De internationale sledehondenwedstrijd Kivo Kempentrail is een van de grootste wedstrijden dryland van de Benelux. Met jaarlijks meer dan 150 starters uit binnen en buitenland.

 

Er zal gestart worden in verschillende klassen van hardlopen met een hond tot teams van 12 honden en meer.

Tijdens het weekend zullen meer dan 1000 honden aanwezig zijn.

De Kivo Kempentrail is gratis toegankelijk voor publiek, ook is het een leuk uitje voor het hele gezin. U kunt de honden voorbij zien rennen op het parcours, maar ook de stake out (waar alle honden staan) is vrij toegankelijk voor publiek.

Via het IFSS lidmaatschap is de SSC-NL aangesloten bij de wereldsportbond, waarbij alle erkende sporten volgens de internationale sportwetten zijn ondergebracht.

Dit is de GAISF, de General Association of International Sport Federation. Het GAISF staat weer direct onder het IOC, Internationaal Olympisch Comité. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is opgericht op 23 juni 1894 en staat aan het hoofd van de Olympische Beweging. De organisatie is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. De voorzitter van het IOC is de Duitser Thomas Bach, die in 2013 tot opvolger werd gekozen van de Belg Jacques Rogge . 

 

Dus mocht de sledehondensport ooit een Olympische sport worden, is de SSC-NL de ENIGE Nederlandse vereniging die een Olympische status kan aanvragen.

De IFSS organiseert om het jaar een WK of EK, het ene jaar een EK, het andere jaar een WK. Dit geld voor zowel dryland als snow edities.